مواد لازم | مقدار مواد |
کرفس | ۱ عدد |
گوشت | ۵۰۰ گرم |
پیاز | ۱ عدد |
لیمو عمانی | ۲ عدد |
زردچوبه | نصف قاشق چایخوری |
نمک | ۱ قاشق چای خوری |
روغن | به مقدار کافی |
آب سرد | ۳ لیوان |
طرز تهیه خورش کرفس
برای تهیه خورش کرفس ابتدا ساقه های کرفس را از هم جدا کنید و خوب بشویید سپس ساقه های کرفس را به اندازه های دو سانتیمتری خرد کنید
برگ های کرفس را هم جداگانه با کارد خوب خرد کنید. گوشت را به اندازه های خورشتی قطعه قطعه کنید. پیاز را هم برای پیاز داغ گرفتن خرد کنید. مقداری روغن را در قابلمه بریزید و روی حرارت بگذارید و پیاز را در آن با حرارت ملایم سرخ کنید.
پس از سرخ شدن پیاز گوشت را روی پیاز بریزید و شعله را کمی بیشتر کنید و چند دقیقه ای با افزودن نیم قاشق چای خوری زردچوبه سرخ کنید. سپس کرفس ها را روی گوشت بریزید شعله را کمی بیشتر کنید و تقریبا ۱۰ دقیقه با گوشت سرخ کنید.
در تمام مدت آنرا هم بزنید تا هم نسوزد و هم خوب سرخ شود. پس از سرخ شدن سه لیوان آب سرد روی آن بریزید لیمو عمانی ها را با یک ضربه دست بشکنید بدون اینکه آنرا از هم جدا یا خورد کنید،
داخل قابلمه بیندازید سر قابلمه را ببندید و شعله را کم کنید، حرارت را چنان تنظیم کنید که گوشت بسیار بسیار آرام بجوشد. دقت کنید همیشه وقتی می خواهید خورش کرفس درست کنید هنگام طبخ گوشت آنرا روی حرارت بسیار کم طبخ کنید گرچه مدت طبخ کمی طولانی تر می شود.
ولی نتیجه کار بسیار بهتر خواهد شد. مدت طبخ بستگی به گوشت شما دارد به همین خاطر پس از تقریبا ۴۵ دقیقه گوشت را با چنگال امتحان کنید اگر خوب پخته شده نمک به خورش کرفس بیفزاید و بگذارید چند دقیقه ای بجوشد.
اگر از گوشت مرغ استفاده کنید خورش شما خیلی سریعتر آماده می شود البته طعمی که گوشت گوسفندی به خورشت می دهد خیلی بهتر و خوشمزه تر است. در آخر خورشت رامانند خورشت های معروف ایرانی مثل فسنجون با برنج سرو کنید.
- ۹۶/۰۶/۱۷