آموزش کامل دستور طرز تهیه آش دوغ ساده و خوشمزه اردبیل و تبریز
سایت تفریحی نمکستان » برای این پست آموزش طرز تهیه آش دوغ ساده از محبوب ترین و ساده ترین غذاهای تبریز را آماده کرده ایم برای مشاهده این آموزش آشپزی ، این پست را دنبال کنید.
مواد لازم :
برنج ۱ فنجان معادل ۱۵۰ گرم
گوشت چرخ کرده ۲۵۰ گرم
پیاز متوسط ۱ عدد
نخود ۱ فنجان معادل ۱۵۰ گرم
آرد برنج ۲/۱ فنجان معادل ۷۵ گرم
تخم مرغ ۲ عدد
دوغ ۴ کیلو
ترخان خشک ۲۵ گرم
فلفل سبز و قرمز تند ۲ عدد
پیاز داغ جهت تزیین
نمک و فلفل به مقدار لازم
زرد چوبه کمی برای گوشت چرخ کرده
روغن ۲ قاشق غذاخوری
سبزی متشکل از گشنیز ، تره و سیر ۱/۵ کیلو
طرز تهیه :
برای تهیه آش دوغ خوشمزه ابتدا تخم مرغ ها را در ظرفی متوسط کمی بزنید همراه آرد برنج و دوغ و برنج درون قابلمه و روی حرارت قرار دهید . مرتب هم بزنید تا جوش آید و دوغ نبرد . سپس نخود پخته و سبزی و گوشت که بصورت قلقلی و تفت داده اید را به مواد بالا اضافه کنید در این مرحله با حرارت گاهی هم بزنید. در این مرحله نمک و فلفل را نیز اضافه نمایید . در آخر کار فلفل سبز و قرمز و ترخان خشک را اضافه کرده بگذارید آش جا بیفتد. بعد از پخت کامل و جا افتادن آش دوغ ساده درون ظرف مورد نظر ریخته و با پیاز داغ تزئین نمائید
نکات مهم :
در صورت استفاده از سیر خشک آن را با نمک بکوبید و له کنید؛ یا ریز خرد کرده و با سبزیها به آش دوغ اردبیلی اضافه کنید. از دوغ بدون گاز برای پختن آش استفاده کنید. از دوغ شیرین و یا خیلیترش استفاده نکنید. البته بستگی به ذائقه افراد میتوانید دوغ محلی نیز برای آش استفاده کنید که اگر کمیترش باشد برای آش مناسب میباشد. از برنج ایرانی برای پخت آش استفاده کنید چون هم عطر بهتری دارد و هم زودتر پخته میشود. از خرده برنج جدا شده از برنجها که کنار گذاشتهاید نیز میتوانید استفاده کنید. به جای برنج از بلغور پخته شده به همان میزان نیز میتوانید استفاده کنید.
بیشتر بدانیم :
آش دوغ یکی از غذاهای سنتی استان فارس، همدان، چهارمحال وبختیاری، قزوین، آذربایجان، اردبیل، کردستان است. این آش با حبوباتی همچون نخود و لوبیا، سبزیجات، تره و انواع سبزیهای کوهی و محلی پخته شده و در نهایت از دوغ برای مزهدار کردن آن استفاده میشود. محبوبیت این آش دوغ در آذربایجان مانند آش رشته در شهرهای دیگر است.
آموزش کامل دستور طرز تهیه آش دوغ ساده و خوشمزه اردبیل و تبریز